15000 Kişilik Paket Arıtma

100 Kişilik Paket Arıtma Tesisi

15000 Kişilik Paket Arıtma Tesisi

Paket Arıtma Sistemleri, Adından da anlaşılacağı gibi “Paket Arıtma – Kompakt” olarak değerlendirilebilir. Ünitelerimiz kendi fabrikamızda dışa bağlı kalmaksızın üretilmektedir. Üniteler eklenerek istenilen debi ve ya kapasiteye cevap verebilmektedirler. Şirketimiz teknolojik fabrikası ile hizmet vermektedir.

  • Toplu Konut Arıtma

    Toplu Konutlar ve Binalar

    Toplu Konutlar, Villa ve Site Atıksu Arıtma

  • İnşaat Arıtma

    İnşaat Şantiyeleri

    İnşaat, HES, Baraj Şantiyeleri Paket Arıtma

  • Kamp Alanı Arıtma

    Kamp Alanları

    Kamp Alanları ve Camping Paket Arıtma

  • Üniversite Arıtma

    Üniversiteler

    Üniversiteler, Kampüsler ve Sosyal Alan Arıtmaları

  • Mülteci Kampları Arıtma

    Geçici Yerleşim Yerleri

    Mülteci Kampları, Geçici Yerleşim Yerleri

  • Otel Arıtma

    Oteller Tatil Köyleri, Yazlıklar

    Otel, Motel, Tatil Köyü Paket Arıtma

  • Fabrika Arıtma

    Fabrikalar

    Fabrikalar, Mezbaha, Süt ve Meyve Atıksu Arıtma

  • Belediye Arıtma

    Belediye ve Köyler

    Belediye, İlçe ve Köy Arıtmaları

  • Askeri Arıtma

    Askeri Tesisler

    Askeri Tesis, Eğitim Alanı Atıksu Arıtmaları

  • Organize Sanayi Arıtma

    Organize Sanayi Bölgeleri

    Organize Sanayi Bölgesi Paket Arıtmaları

Çalışma Prensibi

Izgara Kanalı; Atık sular manuel ya da otomatik temizlemeli ızgaraların bulunduğu alana ulaşır ve daha sonra içerisinde yer alan çözünemeyen katı maddeler tutularak sistemden uzaklaşır.

Manuel Izgaralar genellikle ST37 malzeme ve galvaniz kaplama olarak imal edilmektedir. Fakat nüfus ve debi yüksekliğine bağlı olarak ”Otomatik Mekanik Izgara” tercih edilmelidir.

Mekanik ızgara otomatik olarak çalışmakta ve katı malzemeleri otomatik olarak atık kovasına aktarmaktadır.

Ön Çöktürme Havuzu; Izgara kanalından geçerek katı maddelerden arınan atık sular, Ön çöktürme havuzuna ulaşmaktadır. Katı maddeler bu havuzda tutularak atık suyun kirlilik yükü düşer. Sistemin genelinde bulunan mekanik ekipmanların sorunsuz çalışmasına olanak sağlar.

Çöktürme havuzu zemininde biriken katı partiküller (Çamur) genelde belirli periyodlarda vidanjör yardımı ile çekilerek sistemden uzaklaştırılması gerekir.

Dengeleme Havuzu; Ön çöktürme havuzunun üst seviyesinden aktarılan sular ” DENGELEME HAVUZU ” nda toplanır. Proje bazlı tasarlanan dengeleme havuzu suyu depolamak için kullanılmaktadır.

Özellikle günün her saati oluşabilecek atık suların BİYOLOJİK ARITMA REAKTÖRÜNE özellikle homojen ve dengeli bir debide dalgıç pompa yardımı ile aktarılmaktadır

Biyolojik Arıtma Tankı (Reaktör) STP – SBR; Dengeleme havuzundan pompa yardımı ile alınan atık sular proje ve debi bazlı boyutlandırılan BİYOLOJİK REAKTÖR (Paket Atıksu Arıtma Sistemi) tankına aktarılır. Tank içerinde yer alan seviye şamandırlar yardımı ile belli seviye kadar atık su alınır.

Sistemde kompakt olarak bulunan blower ile mikroorganizmaların üreyebilmesi için oksijen transferi sağlanır. Bu şekilde atık sular oranda oksijen zenginliğine ulaşır. Atık sular PLC Otomasyon kontrolünde blower pasif duruma geçer ve belirli bir süre hareketsiz kalan atık sular içerisinde bulunan organizmalar tabana çökmektedir ve Deşarj pompası tarafından deşarj hattına iletir. Deşarj hattının üzerine Klor dozajı yapılarak olası bakteri kaçışına engel olunur ve koku oluşumu önlenmektedir.

, , ,